3 Redenen om de positie van uw site automatisch te volgen

Automatisch tracken van zoekwoordenHet is beter om uw site, uw pagina's, uw zoekwoorden en combinaties hiervan automatisch te volgen en niet handmatig. Het is belangrijk om al uw zoekwoorden te volgen vanaf positie 200 of 250 naar boven. Veel mensen maken de fout om alleen op de eerste 5 pagina's te kijken (de eerste 50 zoekresultaten). Er zijn 3 belangrijke redenen om dit automatisch te doen:

 1. Wanneer u uw site nog niet ziet in de Top 10, kunt u misschien denken dat uw linkbuilding campagne zijn werk niet doet. U zou best eens opgeschoven kunnen zijn van plek 249 naar plek 11 zonder dat u dit weet. En dit terwijl het een prachtig resultaat is dat eigenlijk opvolging nodig heeft. Omdat alleen de eerste 3 plekken veel bezoekers trekken, zult u ook geen verschil zien in bezoekersaantallen. Kijk maar eens naar de Google Traffic statistieken.
 2. Een tweede reden is dat software automatisch posities controleert voor elk zoekwoord (keyword) of elke zoekterm (long tail keyword) dat u heeft ingegeven. U bent misschien backlinks aan het verzamelen voor de ene zoekterm en u wordt gevonden op de andere zoekterm. Je weet het bijna nooit bij Google. Daarom moet u al uw zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden automatisch controleren. Zo blijft u altijd precies op de hoogte van uw vorderingen op SEO gebied.
 3. Automatisch tracken of volgen helpt u ook bij het nemen van beslissingen wanneer uw positie bijvoorbeeld ineens daalt.
  • – U ziet sneller of u uw backlinks op de juiste of onjuiste manier aan het verzamelen bent. Wanneer uw positie stijgt, dan doet u waarschijnlijk alles helemaal goed. Maar wanneer uw positie plotseling sterk daalt, kan het een indicatie zijn dat Google uw linkprofiel niet meer als Natuurlijk beschouwd. U bent, wanneer u uw posities automatisch trackt, veel sneller in staat om bij te sturen. Wanneer u dit niet zelf lukt, kunt u ons altijd bellen. Als u uw site niet automatisch trackt op alle zoekwoorden, merkt u waarschijnlijk niet eens dat uw site in positie daalt op heel veel zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden.
  • Uw site automatisch trackenU ziet dat er iets mis is en u heeft het niet eens zelf gedaan ... Bijvoorbeeld: u bent backlinks aan het verzamelen voor uw website en u merkt dat uw positie ineens daalt. Wanneer u analyseert wat er verkeerd is gegaan, kunt u misschien zien dat:
   • U heeft een link gekocht op een "slechte site" en Google heeft u hiervoor gestraft
   • Er heeft iemand een link geplaatst naar uw site vanuit een "slechte site" en Google straft ú hiervoor
   • U heeft een aanpassing gedaan op uw homepage en belangrijke content in de ogen van Google is verdwenen, dus uw positie is gedaald
   • Iemand heeft prima backlinks geplaatst naar uw site maar ze wijzen allemaal naar 1 keyword waardoor uw backlink profiel voor Google niet meer natuurlijk is en uw wordt gestraft door Google (keyword over-optimization penalty)
   • Etc

Daarom móet u uw sites automatisch tracken (volgen) om de resultaten scherp in de gaten te houden en de juiste beslissingen te nemen in uw linkbuilding campagne, uw hele backlink profiel, uw on-page en off-page optimalisatie.

Gratis downloads